Særstatussen betyder, at Danmark kun kan acceptere, at højest 1 procent af de producerede kyllinger har salmonella, og det samme gælder for importerede varer. Dermed er de danske regler med til at favorisere danskproducerede produkter, men paradoksalt nok kan de spænde ben for en stor satsning hos Gråsten Fjerkræ. Det skriver JydskeVestkysten.
- Jeg kan garantere 98 procent sikkert, at mine kyllinger ikke får salmonella. Hvis det skulle ske under særreglerne, betyder det, at jeg skal destruere dem alle sammen. Og det kan jeg ikke risikere, siger Gunder Jensen, direktør hos Gråsten Fjerkræ, til avisen.
Han er ellers klar til at investere adskillige millioner i en ny kyllingefabrik, der skal have en kapacitet på 2,5 mio. hanekyllinger om året og give arbejde til 50-75 ansatte. Fabrikken kan i givet fald stå færdig i 2016, men får Danmark sin særstatus, overvejer Gunder Jensen i stedet at bygge fabrikken i Tyskland.